Emil Boc: Românii au optat pentru soluţiile de dreapta

Emil Boc: Românii au optat pentru soluţiile de dreapta

Add comments


Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, duminică seara, după primele exit-poll-uri, că niciun partid nu poate pretinde dreptul de a forma singur Guvernul şi de a nominaliza un premier, având în vedere că nicio formaţiune nu a câştigat 50% plus unu din voturile electoratului, la scrutinul parlamentar.

‘Aceasta este o realitate pentru că, potrivit textului constituţional, este nevoie ca un partid politic să obţină 50 plus unu din totalul voturilor valabil exprimate pentru a putea pretinde formarea viitorului Guvern şi primul-ministru’, a precizat Emil Boc.

Liderul democrat-liberal a susţinut că învingătoarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie este ‘dreapta din România’, iar electoratul ‘a respins cu opţiune majoritară politicile de stânga’.

‘În aceste alegeri a câştigat dreapta, au câştigat politicile de dreapta. În această seară, românii cu opţiunea lor majoritară s-au pronunţat pentru dreapta şi au respins, cu opţiune majoritară, politicile de stânga, ca soluţie pentru perioada de criză care ne aşteaptă’, a spus Emil Boc.

Potrivit preşedintelui democrat-liberal, rezultatul alegerilor obligă ‘oamenii politici responsabili din PD-L’ să facă demersurile necesare pentru ca politicile de dreapta să se impună în viitoarea guvernare.

De asemenea, liderul PD-L a susţinut că democrat-liberalii au reuşit cel mai bun scor din istoria partidului, în contextul în care formaţiunea pe care o conduce a pornit la alegerile parlamentare din 2004 de la scorul de 13%.

‘Cu alte cuvinte, am obţinut cel mai bun scor pe care PD-L l-a avut vreodată’, a afirmat Emil Boc.

Preşedintele PD-L a menţionat că, în 2004, opţiunile de stânga au avut un uşor avantaj faţă de cele de dreapta. Emil Boc a declarat că PD-L aşteaptă numărătoarea voturilor, confirmarea rezultatelor alegerilor de către BEC şi a anunţat că democrat-liberalii vor participa la consultările pe care preşedintele Traian Băsescu le va declanşa pentru formarea viitorului Guvern.

‘Îi mulţumesc lui Theodor Stolojan pentru efortul extraordinar pe care l-a făcut în această campanie electorală, colegilor din conducerea BPN, echipei Blaga-Videanu-Flutur, care a asigurat nucleul central al campaniei’, a încheiat liderul PD-L.

Agerpres


Taguri: , , ,


Topicuri Asemanatoare

14 Responses to “Emil Boc: Românii au optat pentru soluţiile de dreapta”

  1. Florian Says:

    Radu Moraru la emisiunea “Nasu” a dezvaluit conspiratia pregatita de PSD si PNL cu doua luni inainte de alegeri. Astfel in noaptea de 30 noiembrie, dupa exit poll-uri intentionat aranjate, sa se declare invingatoare in alegeri si sa-l forteze pe presedinte sa accepte un premier al coalitiei PSD+PNL.
    Interlocutorul invitat la “Nasu” a fost Ion Talpes care a confirmat ca avea cunostinta de acest aranjament.
    Talpes mai spune ca Alianta PSD-PNL, realizata anterior alegerilor, ar fi functionat foarte bine daca nu exista presiunea oamenilor din teritoriu pentru inceperea negocierilor cu PDL. Liderii pesedisti urmau sa anunte pe 30 noiembrie, la ora 21.21 (ora cutremurului din ‘77), ca tara va fi condusa de Alianta PSD-PNL.
    “Mizand pe sondajele manipulate intentionat, care dadeau PSD-ul castigator, liderii PNL si PSD sperau sa-l puna pe Traian Basescu in fata faptului implinit si sa-si impuna premierul”, spune Talpes.
    Intervenind telefonic, Marian Vanghelie a confirmat ca asta a fost desfasurarea lucrurilor si spune ca ora 21.21 a fost aleasa intentionat “pentru a da un mesaj PDL-ului ca urmeaza un cutremur politic pentru ei”.

    Protocolul acestei actiuni fuse semnat de Tariceanu si Olteanu din partea PNL, iar din partea PSD de Nastase urmand sa fie semnat si de Geoana care din motive de interes pentru tara nu a semnat.

    http://energienaturala.wordpress.com/2008/12/18/nasu-la-b1-tv-istoria-unei-conspiratii-esuate/

  2. Roman Says:

    Ce guvern ? videanu ?? udrea?? ma prapadesc de ras, ce credeti ca suntem prosti ? daca nu iesim in strada asta inseamna ca suntem deacord cu alegerile voastre cu comunistii vostri ?

  3. stefan;alba iulia Says:

    d.Bocam vazut ieri la tv.si mam bucurat ca dupa atitia ani ne-au dat inapoi partea asta de mare care neau luato rusi.az vad ca o fost vinduta’ ca blana ursului din padure’D.BOC urla furia in romani asti care o mai ramas in tara aceasta si imi aduc aminte ce mia spus un patron evreu in 1996;AVETI DE TOATE DAR ,MAI PUTINA MINTE.nu am crezut dar acuma ma indoiesc

  4. stefan;alba iulia Says:

    domnule boc pe noi romini ne pui sa stringem cureaua la maximsi loteria da la greci anual 40 milioanepe an si sute de milioane. domnule prim ministru au ajuns romani sa plateasca tribut intregi europei, mai putem avea noi romani increderein autoritatile statului? cind pina acum vedem ca toti au fost niste hoti si nimeni nu plateste.cei tara asta domnule;stat sau stina

  5. Mihai Albu Says:

    Domnule Emil Boc, m-ati dezamagit .In luna noiembrie a anului trecut (2008), in momentul in care Calin Popescu Taricenau a triplat taxa auto, ati fost unul dintre cei mai vehementi contestatari, acum cand ciolanul e in curtea dumneavoastra , aveti alta atitudine. Macar Tariceanu a avut nesimtirea si tupeul sa ne sfideze, dar dumneavostra domnule Boc ( cel mai vehement contestatar al taxei auto , in luna noiembrie decembrie a anului trecut) dati dovada de lasitate si dualitate in discurs. Rusine Domnule Boc nu pentru faptul ca ne luati si pielea de pe noi si pe cea a ursului din padure ci pentru faptul ca dati dovada doar de fatarnicie si discurs politic mincinos ! Va multumim pentru felul in care va bateti joc de noi ! 30 la suta diminuare e praf in ochi pentru orbi!Pe curand domnule Boc !

  6. stefan;alba iulia Says:

    CU ANI IN URMA IL URMAREAM PE VOSGANIAN LA EMISIUNI ;MIAM ZIS UITE UNU CARE STIE MESERIE; CEA FACUT AM VAZUT CU TOTI ‘DEZASTRU’ DOMNU BOC STIM CA TARA E IN CRIZA,E GREU DAR IN MOMENTE CA ACESTEAAVEM O SINGURA PRETENTIE; SA NE SPUI ADEVARU;BUN RAU CUM E SPUNEL

  7. stefan;alba iulia Says:

    ATI DAT UN SEMNAL SCURT ;INFRACTORI SI DERBEDEI NU AU LOC SUCCES

  8. stefan;alba iulia Says:

    ce faci domnu boc cu procurori acestia de la diicot?care lau absolvit pe iliescu de mineriade .DEMNULE PRIM MINISTRU AU MURIT OAMENI de ce tac toate oficialitatile acestui stat? sau ati dato la pace, ca doar iliescu a fost presedinte ,dar cu constitutia aia care tot apareati pe la emisiuni inaintea alegerilor o mai aveti? CTITIO SI PUNETIO IN APLICARE CA DEAIA VAM ALES;SA FACETI ORDINE NU SA-I FACETI SCAPATI PE INFRACTORI INDIFERENT CINE A FOST SAU CE E

  9. inis Says:

    Ba idiotule derbedeu ii tactu.
    Cu ce drept jicnesti tu un jurnalist?
    boc mic=DOBITOC mare

  10. stefan;alba iulia Says:

    ba tataie in plina cr iza ai facut benzina 40 000 sa traiesti ,la bucuresti ,cum explicicresterea aceasta ?

  11. gelu Says:

    Boc=piticu’ tembel

    Cel mai incompetent prim-ministru pe care la avut Romania ever.
    Cel mai antinational(dusman al poporului)personaj din istoria Romaniei.
    Cea mai lipsita de personalitate figura de pe scena politica.
    Dar, cel mai mare dobitoc care a reusit sa ajunga intr-o functie mult prea mare pentru inteligenta sa.

  12. ursula Says:

    Bravo domnule Boc,

    Numai asa putem sa iesim din acest impas. Taiatile sporurile de haine la TOTI BUGETARII ( cate 300 lei pe luna)este posibila asa o erezie din partea statului? Pai ce domle isi cumpara haine de 3 milioane in fiecare luna? plus al 13-lea salariu ( asta este moda dupa vremea raposatului, prima de merit pentru bugetari- ce merit domnule, cand ei sunt prin oras la cumparaturi in timpul serviciului? vorbesc de cei din mediul medical si cei din PRIMARIA ORASULUI.
    Uitati-va domnule cine face concedii in afara tarii – daca nu bugetarii? saracii, cei care lucreaza la particular cate10-12 ore pe zi, se duc in statiuni sa-si refaca sanatatea, ei-bugetarii stau cu burta la soare in Bulgaria, Grecia, etc.

  13. minodora Says:

    Bravo domnule Boc,

    Ca un sfat – puneti taxe pe profit, celor care vand flori, puneti-I sa-si ia casa de marcat si boniere, sa inregistreze cate flori au cumparat ,cu cat le-a vandut ( ei vand de 3 ori valoarea de cumparare) ca orice marfa care circula. Mai sunt o gama larga de oameni care nu platesc impozite la stat – cei care lucreaza particular instalatii electrice la vile. Obligati acesti proprietari sa-si faca inst. electrica cu firme care platesc impozite la stat, in strainatate nu exista asa ceva.

  14. ursula Says:

    Bravo domnule Boc,

    Bravo domnule Boc,

    Numai asa putem sa iesim din acest impas. Taiati-le sporurile de haine la TOTI BUGETARII ( cate 300 lei pe luna)este posibila asa o erezie din partea statului? Pai ce domle, isi cumpara haine de 3 milioane in fiecare luna? plus al 13-lea salariu ( asta este moda dupa vremea raposatului, prima de merit pentru bugetari- ce merit domnule, cand ei sunt prin oras la cumparaturi in timpul serviciului? vorbesc de cei din mediul medical si cei din PRIMARIA ORASULUI. Puneti-I sa poarte halate, ca astea costa 20 lei unul si este sufficient unul pe an ( pe cand 300x12luni = 3600 lei an de bugetar)
    Uitati-va domnule cine face concedii in afara tarii – daca nu bugetarii? saracii, cei care lucreaza la particular cate10-12 ore pe zi, se duc in statiuni sa-si refaca sanatatea, ei-bugetarii stau cu burta la soare in Bulgaria, Grecia, etc. Vedeti si dv. Arata ei a oameni necajiti, cand au mainile pline de aur si gaturile de lanturi de nu pot intoarce capul?
    P.S. Ca un sfat – puneti taxe pe profit, celor care vand flori, puneti-I sa-si ia casa de marcat si boniere, sa inregistreze cate flori au cumparat ,cu cat le-a vandut ( ei vand de 3 ori valoare de cumparare) ca orice marfa care circula. Mai sunt o gama larga de oameni care nu platesc impozite la stat – cei care lucreaza particular instalatii electrice la vile. Obligati acesti proprietari sa-si faca inst. electrica cu firme care platesc impozite la stat, in strainatate nu exista asa ceva.

Lasa si tu un comentariu



Entries RSS Comments RSS Log in