Retelele sociale raman referreri slabi pentru site-urile din Romania

Retelele sociale raman referreri slabi pentru site-urile din Romania

Add comments


Principalele retelele sociale – Facebook, Twitter, LinkedIn, MySpace si Hi5 au, insumat, o contributie de sub 1% din totalul vizitatorilor site-urilor din Romania – releva un studiu al trafic.ro.

Cele cinci mari retele sociale reprezinta, in general, intre 0,01% si 0,9% din totalul referrerilor pe site-urile studiate. O exceptie o reprezinta site-urile destinate femeilor, in cazul carora cele cinci retele sociale le-au adus in martie, conjunctural, 9,74% din totalul vizitatorilor, fata de 0,07% in ianuarie si 0,72% in februarie. Tendinta de crestere din martie s-a pastrat si in aprilie, referrerii din retele sociale pe categoria Femei ajungand la 5,84%.

Clasamentul general al eficientei retelelor sociale ca referreri pentru site-uri este dominat de Facebook, urmat de Hi5 (cu jumatate din click-urile generate de Facebook), Twitter (cu aproximativ 50% din cate click-uri genereaza Hi5) si la mare distanta de Myspace si LinkedIn. Singurele categorii de site-uri in care Twitter depaseste Facebook ca referreri sunt Bani online, Locuri de munca si Stiinta si Tehnologie. Mai mult, per General, in luna martie, Facebook a atins un maxim de 1.824.000 referreri, fata de Twitter cu 233.513 reffereri in aceeasi luna. In cazul Myspace, remarcam categoriile Institutii Publice si Imobiliare, unde aceasta retea sociala a inregistrat pe parcursul celor 4 luni, 0 referreri.

In aprilie 2010, Facebook contabiliza in Romania aproximativ 1,2 milioane de conturi, iar Twitter inregistra 31.000 de conturi romanesti, conform Zelist.ro. Hi5 inregistra anul trecut peste 2 milioane de conturi.

Studiul trafic.ro a fost efectuat in perioada ianuarie-aprilie 2010 pe un numar de peste 44.000 de site-uri romanesti.

trafic.ro este primul serviciu de monitorizare si analiza in timp real a audientei web din Romania si permite compararea performantei a peste 44.000 de site-uri din online-ul romanesc.

De aici


Taguri: , , , , , ,


Topicuri Asemanatoare

One Response to “Retelele sociale raman referreri slabi pentru site-urile din Romania”

  1. ByREV Says:

    ca si cum trafic.ro ar fi lider unic in metrologia audientei 😉 … dar, in mare parte are dreptate !

Lasa si tu un comentariu



Entries RSS Comments RSS Log in