Hunedoara: Secţiile de votare s-au deschis fără probleme

Hunedoara: Secţiile de votare s-au deschis fără probleme

Add comments


Toate cele 514 secţii de votare din judeţul Hunedoara s-au deschis, duminică dimineaţa, fără să fie înregistrate probleme, potrivit Biroului Electoral Judeţean Hunedoara.

În cursa electorală s-au înscris 18 candidaţi pentru Senat şi 42 pentru Camera Deputaţilor, toţi fiind membri ai partidelor politice. Pe listele de candidaturi nu este prezent niciun candidat independent.

În cele zece colegii uninominale, trei pentru Senat şi şapte pentru Camera Deputaţilor, sunt aşteptaţi să se prezinte la urne 411.832 alegători. Dintre aceştia, 18 tineri au împlinit, duminică, vârsta de 18 ani şi vor vota pentru prima oară. De asemenea, şi-au exprimat dorinţa de a vota şi patru deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare, de lângă Deva.

La Camera Deputaţilor, cei mai mulţi alegători, 65.155, se află în colegiul uninominal numărul 7 Hunedoara, iar cei mai puţini în colegiul uninominal 3 Haţeg-Călan-Ţinutul Pădurenilor, unde sunt aşteptate la vot 53.614 persoane.

La Senat, cei mai mulţi alegători sunt înregistraţi în colegiul 3 Deva-Hunedoara-Haţeg-Ţinutul Pădurenilor, cu 181.418 persoane, iar cei mai puţini sunt în colegiul 2 Brad-Orăştie-Valea Mureşului, cu 110.746 votanţi.

Agerpres


Taguri: , , , , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariu



Entries RSS Comments RSS Log in