La Ştefăneşti se repetă alegerile

La Ştefăneşti se repetă alegerile

Add comments


Biroul Electoral Central a decis, miercuri, repetarea alegerilor locale la Ştefăneşti, pe data de 15 iunie, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

‘BEC a analizat contestaţiile depuse privind situaţia din circumscripţia electorală numărul 36 din Ştefăneşti, judeţul Ilfov. Decizia BEC este de a admite contestaţiile, de a anula alegerile de la Ştefăneşti şi de a dispune repetarea scrutinului pe 15 iunie, în aceleaşi condiţii şi cu aceleaşi liste de candidaţi’, a precizat Muhuleţ.

În această situaţie, alegerile locale din Ştefăneşti vor avea loc în acelaşi timp cu turul al doilea, iar în cazul în care va fi necesar şi aici un al doilea tur de scrutin acesta va fi organizat pe data de 29 iunie.

BEC a înregistrat, marţi dimineaţă, două contestaţii venite din partea PNG şi PNL care cereau constatarea unei fraude electorale în comuna Ştefăneşti, la alegerile de duminică, potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Duminică dimineaţă, în ziua alegerilor locale, Secţia de votare nr. 2 de la şcoala din comuna ilfoveană Ştefăneşti a fost asaltată de simpatizanţii principalilor doi candidaţi – primarul Anghel Rababoc (PNG-CD) şi viceprimarul Aurel Pârvu (PSD).

Grupurile de alegători au spart un geam de la o uşă şi au dat năvală în secţia de votare, determinând întreruperea procesului de votare, care a fost reluat în jurul prânzului, după intervenţia jandarmilor.

Candidatul PSD şi-a mobilizat susţinătorii şi i-a adus în faţa secţiei de votare încă de la ora 2,00 dimineaţa, încercând astfel să oprească influenţarea alegătorilor de către oamenii primarului PNG-CD, iar la deschiderea urnelor atmosfera a devenit tensionată creându-se busculade din cauza alegătorilor agitaţi, care nu voiau să aştepte în ordine la coadă.

Simpatizanţii social-democratului Aurel Pârvu îi reproşează primarului Rababoc că, în cei 21 de ani de când conduce comuna, nu a reuşit să rezolve nici măcar 21 de probleme, în localitate neexistând canalizare şi gaze, deşi preţul terenurilor a crescut şi s-au ridicat foarte multe construcţii în ultimii ani.

De cealaltă parte, simpatizanţii actualului primar susţin că nu vor ca edil ‘un ţigan’, făcând referire la etnia candidatului PSD şi spun că preşedintele PNG-CD, George Becali, a ajutat foarte mult această comună.

La închiderea urnelor, mulţi dintre protestatari au acuzat faptul că nu au apucat să voteze.

Luni dimineaţa, scandalul a continuat la Ştefăneşti, peste 100 de jandarmi şi poliţişti fiind trimişi în zonă pentru a asigura liniştea şi ordinea în localitate, după ce în faţa secţiei 2 din comună s-au adunat aproximativ 200 de simpatizanţi ai PNG-CD care contestau votul.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a ordonat o anchetă administrativă asupra modului de intervenţie a forţelor de ordine în Ştefăneşti şi a cerut ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, să i se prezinte un raport privind modul de intervenţie a forţelor de ordine – jandarmerie şi poliţie -, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice la secţiile de votare din Ştefăneşti, în cursul zilei de 1 iunie. ROMPRES


Taguri: , , , , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariuEntries RSS Comments RSS Log in