71 de milioane de console nintendo WII vandute de la lansare, in intreaga lume

71 de milioane de console nintendo WII vandute de la lansare, in intreaga lume

Add comments


Nintendo, unul dintre cei mai importanti producatori de console de jocuri la nivel mondial, a anuntat ca vanzarile consolei Nintendo Wii au atins cifra de 70,93 milioane de unitati, de la lansarea consolei pe 19 noiembrie 2006.

In anul fiscal 2009-2010, Nintendo a vandut 20,53 milioane de console Wii. Cel mai bine vandut produs software first-party a fost Wii Sports Resort, pachetul format din jocuri sportive + accesoriul Wii Motion Plus, care asigura o fidelitate excelenta miscarilor realizate cu telecomanda Wii (Remote). Wii Sports Resort s-a vandut in anul fiscal 2009-2010 in 16,14 milioane de unitati.

Alte produse Nintendo care s-au bucurat de vanzari excelente sunt Wii Fit Plus – 12,65 milioane de unitati si NEW Super Mario Bros. Wii – 14,7 milioane de unitati.

Wii Fit Plus este pachetul de exercitii de aerobic, yoga, musculatura si echilibru oferit de Nintendo, insotit de Balance Board – o placa speciala -, care permite oricui sa aiba acces la un trainer personalizat si la o gama larga de optiuni de fitness disponibile in mod normal doar in salile specializate.

Pentru a asigura continuitatea si imbunatatirea portofoliului de jocuri dedicate consolei Wii, Nintendo sustine productia de titluri cu potential mare, atat first-party (produse in cadrul companiei), cat si third-party (produse de studiouri externe). Prin urmare, in anul fiscal 2009-2010, numarul de jocuri pentru Nintendo Wii care au inregistrat vanzari de peste un milion de exemplare a crescut la 79, de la 54 cate au fost inregistrate in anul anterior.

Sursa: feedbox


Taguri: , , , , , , , , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariuEntries RSS Comments RSS Log in