Olt: Sărbătorirea Zilei Naţionale, eclipsată de alegeri

Olt: Sărbătorirea Zilei Naţionale, eclipsată de alegeri

Add comments


Manifestările organizate la Slatina pentru sărbătorirea Zilei Naţionale au stat sub semnul apatiei, în condiţiile în care mulţi dintre participanţii la ceremonialul militar şi religios au fost implicaţi în procesul electoral şi erau vizibil obosiţi.

La Slatina, pe o ceaţă densă, acţiunile oficiale dedicate Zilei naţionale s-au desfăşurat în faţa statuii lui Cuza şi au inclus un scurt moment artistic susţinut de elevi, un ceremonial religios, unul militar şi depunere de coroane la statuia domnitorului, numărul participanţilor fiind de aproximativ 250-300 de persoane, în majoritate oficialităţi, militari, politicieni.

Pe chipurile celor mai mulţi participanţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale se observau semne accentuate de oboseală, după procesul electoral în care au fost implicaţi activ, iar subiectul aflat pe buzele tuturor a fost rezultatul alegerilor. Obosiţi, dar mulţumiţi, au fost poliţiştii, jandarmii şi pompierii, care s-au declarat satisfăcuţi că, în judeţ, procesul electoral s-a desfăşurat fără incidente majore; la fel şi reprezentanţii prefecturii.

Politicienii, în schimb, au avut atitudini diferite. Liberalii Ioan Ciugulea (preşedintele PNL Olt) şi Cristian Bircea (preşedintele PNL Slatina) s-au declarat profund nemulţumiţi şi dezamăgiţi de rezultatul votului. Ei nu au ezitat să comenteze, privind spre reprezentanţii PSD şi PD-L, că votul a fost influenţat de ‘mărimea pungii cu bani, dată în campanie; votul acesta arată cine a dat mai mult’. Cu o atitudine sobră, de aparentă nemulţumire, reprezentanţii PSD (Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, şi Ioan Nedelea, vicepreşedintele CJ Olt) au susţinut că partidul putea întruni un număr mai mare de voturi, chiar dacă numărul mandatelor de parlamentar obţinute, respectiv două de senator şi patru de deputat, este satisfăcător.

Democrat-liberalii Daniel Bărbulescu şi Mihai Niţă, care vor intra şi ei în Parlement, (Bărbulescu în Camera Deputaţilor direct şi Niţă prin distribuire în Senat), au fost vizibil încântaţi de victoria personală, dar au declarat că, în judeţ, PD-L se aştepta la un scor mai mare faţă de cele 33 de procente cât estimau că au obţinut potrivit numărătorii paralele.

Şi slătinenii care au participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale, dar nu au fost implicaţi în procesul electoral altfel decât, poate, ca votanţi, au discutat tot despre alegeri, fiind interesaţi mai ales de aflarea rezultatelor oficiale.

După ceremonialul militar, grupurile de participanţi s-au destrămat rapid şi fiecare a plecat grăbit, în mai puţin de două minute de la încheierea defilării, faptul că la statuia lui Cuza a avut loc o ceremonie oficială fiind dovedit doar de coroanele de flori de pe soclul monumentului.

Agerpres


Taguri: ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariuEntries RSS Comments RSS Log in