Oprescu către Blaga: Nu mai încercaţi să mă loviţi cu manta

Oprescu către Blaga: Nu mai încercaţi să mă loviţi cu manta

Add comments


Candidatul independent la Primăria Capitalei Sorin Oprescu a criticat, luni seară, într-o conferinţă de presă, atitudinea democrat-liberalilor Vasile Blaga, candidatul PD-L la Primăria Capitalei, şi Adriean Videanu după primul tur al alegerilor locale.

‘Marionete politice care şi-au început numărul pe micile ecrane. Nu aveam intenţia să ies la televizor până miercuri, dar maşinăria politică a lui Blaga şi Videanu s-a pus în mişcare încât nu am putut să tac’, a spus Oprescu.

În replică la afirmaţiile democrat-liberalilor conform cărora ar fi participat la mineriade, Oprescu a precizat că aceste evenimente au fost ‘acţiuni reprobabile’ din punct de vedere social- politic şi naţional, care nu au făcut decât rău României şi Bucureştiului.

‘Spre deosebire de Vasile Blaga care era implicat politic, eu nu eram implicat în nicio poziţie publică, în niciun partid. (…) Am fost în 90 şi 91 unul dintre zecile de medici care şi-au făcut datoria şi i-au tratat pe cei bătuţi de mineri. Am în staff-ul meu oameni care au fost bătuţi de mineri şi am susţinători victime ale mineriadelor. (…) Nu mai încercaţi să mă loviţi cu manta’, a afirmat Sorin Oprescu.

Independentul Sorin Oprescu a menţionat că disputa electorală în care este implicat nu are legătură cu foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu sau cu fostul premier Theodor Stolojan.

‘La o întâlnire pe care am avut-o la Grupul pentru Dialog Social, am fost sfătuit de o stimabilă doamnă în vârstă să nu mai răspund la provocările legate de trecut, de preşedintele Iliescu, de primul-ministru Stolojan, de preşedintele Constantinescu. Eu nu lupt cu ei, pentru ei, cu stafiile lor sau pentru stafiile lor. Eu lupt doar cu maşina de partid Blaga-Videanu’, a spus Oprescu.

În conferinţă, el a ţinut să condamne public mineriadele din 1990, 1991 şi 1999.

‘Ca eveniment social-politic şi naţional, consider că mineriadele din 1990, 1991 şi 1998 au fost acţiuni reprobabile care nu au făcut decât rău României şi Bucureştiului. Aceste evenimente au dat ceasul înapoi României cu ani şi ani de zile. Imaginea României a fost ani de zile la rând suprapusă peste imaginile de la mineriade, alături de cele ce se petreceau în orfelinate’, a declarat Oprescu.

Sorin Oprescu a făcut aceste precizări în replică la acuzaţiile aduse de adversarii din alegeri, potrivit cărora foloseşte un presupus sprijin acordat de fostul preşedinte Ion Iliescu.

Candidatul PD-L la Primăria Capitalei, Vasile Blaga, a afirmat, luni, că Sorin Oprescu ‘este candidatul oficial al lui Ion Iliescu şi al sistemului pe care îl reprezintă’.

‘Până acum, domnul Oprescu a putut să-şi permită să inducă în eroare bucureştenii, susţinând că este independent. De aseară este candidatul oficial al lui Ion Iliescu şi al sistemului pe care acesta îl reprezintă. (…) Sorin Oprescu nu s-a delimitat nicio clipă de Ion Iliescu şi de mineriade. Am mai spus-o şi înainte: cine votează Oprescu, alege Iliescu’, a afirmat candidatul PD-L la Primăria Capitalei.

În încheierea conferinţei, Oprescu a prezentat şi un grafic, pe care l-a intitulat ‘Graficul lehamitei’, potrivit căruia încrederea în primarul Adriean Videanu şi în partidul său, PD-L, a scăzut de la alegerile din 2004.

Potrivit lui Oprescu, în 2004, candidatul care a câştigat Primăria Capitalei a obţinut 417.000 de voturi, în 2005, ‘domnul Videanu câştigă cu 231.000 de voturi, pentru ca în 2008, să iasă la vot să voteze partidul domnului Blaga şi al domnului Videanu 120.000 de bucureşteni’.

‘Asta înseamnă amestecul politicii în administraţie şi în celelalte sisteme’, a adăugat Oprescu, fără să pronunţe numele preşedintelui Traian Băsescu, cel care a câştigat în 2004 funcţia de primar general.

ROMPRES


Taguri: , , , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariu



Entries RSS Comments RSS Log in