Rezultate alegeri: BEC a anunţat rezultatele finale ale alegerilor

Rezultate alegeri: BEC a anunţat rezultatele finale ale alegerilor

Add comments


Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, marţi, că au fost numărate voturile exprimate în toate secţiile de votare din întreaga ţară.

Potrivit datelor centralizate, la Camera Deputaţilor, Alianţa PSD+PC a obţinut 33,09% din voturi, PD-L – 32,36%, PNL – 18,57%, UDMR – 6,17%, iar la Senat, Alianţa PSD+PC a obţinut 34,16% din sufragii, PD-L – 33,57%, PNL – 18,74%, iar UDMR – 6,39%.

Celelalte formaţiuni politice au obţinut rezultate sub 5%, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Astfel, PRM are un procent de 3,15% din voturile exprimate pentru Camera Deputaţilor şi 3,57% pentru Senat, PNG-CD – 2,27% pentru Camera Deputaţilor şi 2,53% pentru Senat.

Sub 1% au obţinut Partida Romilor Pro Europa, candidaţii independenţi, Forumul Democrat al Germanilor din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Partidul Verde Ecologist, Uniunea Bulgară din Banat România, Uniunea Armenilor din România.

Totodată, Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România, Asociaţia Macedonenilor din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Uniunea Sârbilor din România, Asociaţia Italienilor din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Croaţilor din România, Uniunea Ruşilor Lipoveni din România, Asociaţia Liga Albanezilor din România, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale, Uniunea Ucrainenilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Partidul Socialist Român, Partidul Naţional Creştin Democrat şi Partidul României Europene au obţinut sub 1% din voturile exprimate pentru alegerea Parlamentului.

Deşi au fost centralizate datele din toate secţiile de votare, Muhuleţ a anunţat că mai sunt de venit patru procese-verbale, acestea fiind primite la BEC telefonic şi nu fizic.

Totodată, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a anunţat că membrii biroului se întrunesc în şedinţă pentru a soluţiona cele peste 20 de contestaţii depuse în termenul legal.

Agerpres


Taguri: ,


Topicuri Asemanatoare

One Response to “Rezultate alegeri: BEC a anunţat rezultatele finale ale alegerilor”

  1. ByREV Says:

    Ei cu ei si noi cu ai nostri 😉 … fiecare trage spuza pe turta lui !

Lasa si tu un comentariuEntries RSS Comments RSS Log in