Videoclipul Romaniei la Eurovision 2010

Videoclipul Romaniei la Eurovision 2010

Add comments


Marti seara a fost lansat videoclipul piesei care va reprezenta Romania la concursul de la Oslo: Playing With Fire, interpretata de Paula Seling si Ovi pe site-ul oficial Eurovision (www.eurovision.tv) unde a fost postat in exclusivitate.

Videoclipul este o coproductie Adevarul Holding si TVR, regia fiind semnata de Mihnea de Vries, producator executiv fiind Eduard Schneider si Casa de productie Scheider Productions Romania.

Actiunea se desfasoara in viitor, tema piesei “Playing with Fire” pornind de la cearta unui cuplu ce se transfera in spatiul virtual, intr-un joc in care Paula si Ovi concureaza pe diverse planuri. Astfel, ei devin diverse persoanje precum piloţi, luptători de gherilă urbană, dansatori şi roboţi.

La realizarea videoclipului s-au folosit efecte speciale de ultima generatie, in premiera pentru Romania. Este vorba de tehnologia “motion capture” adica costume speciale cu senzori, similare cu cele folosite la realizarea celebrului film Avatar. Prin intermediul acestor costume speciale se transpun miscarile unui personaj real (om) pe un personaj 3D (generat tridimensional pe calculator), in cazul nostru robotii din videoclip. Pentru vizionarea acestui videoclip nu este nevoie de ochelari 3D. O alta tehnologie de ultima ora folosita la videoclipul piesei este stabilizarea giroscopica a camerei de filmare, utilizata in principal la filmari aeriene si aplicatii militare. Eduard Schneider este printre putinii detinatori din Romania a unui astfel de echipament, tehnologia fiind in faza de pionierat in Romania.

Filmarile au fost facute in Romania si Austria, la realizarea videoclipului fiind implicate aproximativ 60 de persoane. O mare parte dintre acestea au renuntat la sarbatorile de Paste pentru ca piesa Romaniei la Eurovision sa aiba cat mai repede un videoclip de o cat mai buna calitate.

Reactiile la numai o zi de la postarea videoclipului pe internet excelente. Pe YouTube au fost inregistrate peste 40.000 de vizionari numai in prima zi si marea majoritate a comentariilor sunt extrem de laudative si de apreciere. In plus, TVR a primit cateva sute de mailuri de solicitare a acestui videoclip de la fani si jurnalisti din Europa, Australia si America de Sud.

Sursa aici.


Taguri: , , , , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariuEntries RSS Comments RSS Log in