Alegeri locale 2008 Timis – PSD a încheiat protocol de colaborare cu Alianţa

Alegeri locale 2008 Timis – PSD a încheiat protocol de colaborare cu Alianţa

Add comments


PSD Timiş a încheiat, luni, un protocol de colaborare administrativă cu Alianţa pentru Timiş, formată din PNL-PNŢCD şi FDGR, transmite corespondentul ROMPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al PSD Timiş, protocolul a fost parafat de preşedinţii de filială ai formaţiunilor partenere, respectiv Ilie Sârbu (PSD), Gheorghe Ciuhandu (PNŢCD) şi Liviu Borha (PNL).

Comunicatul menţionează faptul că în urma alegerilor locale din Timişoara şi judeţul Timiş nu s-au configurat majorităţi în Consiliul Local Timişoara şi în Consiliul Judeţean Timiş, lucru care ar duce la imposibilitatea guvernării locale eficiente a judeţului, respectiv a municipiului reşedinţă de judeţ.

‘Constatăm că situaţia conflictuală din interiorul Partidului Democrat-Liberal nu permite stabilirea unor relaţii de colaborare sigură cu reprezentanţii acestei formaţiuni politice, iar comportamentul agresiv şi aroganţa dovedite de PD-L în ultimii ani şi-au atins apogeul în timpul campaniei electorale’, se menţionează în comunicatul PSD.

Cele trei părţi partenere au luat în considerare faptul că PD-L a trădat protocolul de colaborare postelectorală încheiat cu PNŢCD şi PNL după alegerile locale din anul 2004, iar PSD nu doreşte sub nici o formă să se asocieze cu acest partid. Aceste evidenţe au determinat Alianţa pentru Timiş şi PSD să încheie un protocol de colaborare administrativă în vederea promovării de proiecte benefice municipiului Timişoara şi judeţului Timiş, a realizării ofertelor electorale făcute de cele două partide în timpul campaniei electorale şi a unei administrări eficiente, în folosul cetăţenilor.

Potrivit acestor negocieri, Ilie Sârbu a reuşit să-şi impună câte un viceprimar la Timişoara şi un vicepreşedinte la judeţ.

Datele parţiale anunţate de Biroul Electoral Judeţean Timiş la ora 14.00, actualul şef al administraţiei timişene Constantin Ostaficiuc (PD-L), candidat pentru preşedinţia CJ, se situează pe primul loc, cu 33,87%. El este urmat de liberalul Viorel Coifan, susţinut de Alianţa pentru Timiş, cu 26,39% şi Ilie Sârbu (PSD), cu 24,29% din sufragii.

În privinţa partidelor, PD-L conduce în judeţ cu 32,27%, urmat de Alianţa pentru Timiş (25,57%) şi PSD (23,39%).

Biroul Electoral Municipal a terminat de centralizat datele pe municipiul Timişoara. Aici au votat 81.487 de persoane, care au exprimat 79.119 voturi valabile. Dintre aceştia, pentru Alianţă şi-au dat sufragiile 26.275 de alegători (33,12%), pentru PD-L 19.068 de electori (24,1%), iar 13.354 de votanţi au pus ştampila pe PSD (16, 87%).
Cele cinci minorităţi care au votat sub egida UDMR (maghiară, bulgară, sârbă, ucraineană şi italiană) au primit 4.054 de voturi, care le aduce un scor de 5,12% şi care va permite UDMR să revină în Consiliul Local, după o pauză de un mandat.

ROMPRES 


Taguri: , , , ,


Topicuri Asemanatoare

One Response to “Alegeri locale 2008 Timis – PSD a încheiat protocol de colaborare cu Alianţa”

  1. IONUT Says:

    MAGARIE PE FATA PSD :)))))) ASA CASTIGA SI TARA !!!!!
    FURT CALIFICAT = PSD

Lasa si tu un comentariu



Entries RSS Comments RSS Log in