Rezultate alegeri locale 2008 – Miercurea Ciuc

Rezultate alegeri locale 2008 – Miercurea Ciuc

Add comments


Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert (UDMR), care a câştigat un nou mandat în fruntea oraşului, şi-a exprimat, luni, regretul că niciun reprezentant al partidelor româneşti nu a reuşit să intre în Consiliul Local, transmite corespondentul ROMPRES.

Raduly Robert a declarat, pentru ROMPRES, că a îi pare rău că nu au intrat în Consiliul Local Miercurea Ciuc reprezentanţii PSD şi PNL, cu care a avut, în ultimii patru ani, o colaborare foarte bună.

Îmi pare rău că nu au intrat, pentru că am avut o colaborare foarte bună cu ei, au fost oameni care au pus umărul la dezvoltarea oraşului, au fost buni parteneri care au căutat soluţia şi nu tensiunea’, a spus Raduly.

Primarul UDMR a precizat că este deschis la colaborare cu consilierii Partidului Civic Maghiar (PCM), care vor face parte din consiliu alături de cei ai Uniunii, dar ştie că lucrurile nu vor fi foarte simple.

‘Cinci din cei şapte consilieri PCM au fost consilieri UDMR până în 2004 şi ştim că o colaborare cu ei nu va fi atât de simplă, precum cea cu reprezentanţii PSD şi PNL’, a spus Raduly.

Edilul şef al municipiului a ţinut să mulţumească alegătorilor, care au dat dovadă de înţelepciune la alegerile de duminică şi au ales faptele şi nu vorbele.

Raduly îşi va păstra cei doi viceprimari cu care a făcut echipă şi în primul mandat, respectiv Antal Attila şi Szoke Domokos.

Potrivit numărătorii paralele realizate de UDMR, Raduly a câştigat din primul tur încă un mandat în fruntea oraşului, cu aproximativ 58%. În ce priveşte locurile în Consiliul Local Miercurea Ciuc, ele vor fi împărţite între UDMR şi PCM.

Potrivit primelor informaţii, UDMR a obţinut 12 mandate, iar Partidul Civic Maghiar 7 mandate.

ROMPRES


Taguri: , , , , , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariuEntries RSS Comments RSS Log in