Rezultate Alegeri Locale 2008 in Harghita – numaratoare paralela

Rezultate Alegeri Locale 2008 in Harghita – numaratoare paralela

Add comments


Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania a castigat sefia Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba reusind sa-l devanseze pe contracandidatul sau, liderul Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, transmite corespondentul ROMPRES.

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Harghita nu a putut sa ofere niciun fel de rezultate partiale, dar numaratoarea paralela realizata de UDMR îl da ca si castigator la sefia Consiliului Judetean pe candidatul Uniunii, Borboly Csaba, care a obtinut aproximativ 60 la suta dintre optiunile electoratului.

Deocamdata, nu se cunoaste cu exactitate componenta Consiliului Judetean Harghita, dar numaratoarea paralela indica faptul ca doua treimi din mandate au fost castigate de UDMR si restul de Partidul Civic Maghiar.

Si Raduly Robert, de la UDMR, a castigat un nou mandat în fruntea municipiului Miercurea Ciuc, niciunul dintre contracandidatii sai nereusind sa obtina suficiente voturi pentru a se organiza turul doi. Numaratoarea paralela arata faptul ca Raduly a obtinut aproximativ 58 % din preferintele alegatorilor prezenti la urne.

In ceea ce priveste locurile în Consiliul Local Miercurea Ciuc, ele vor fi împartite între UDMR si PCM. Potrivit primelor informatii Uniunea a obtinut 12 mandate, în vreme ce Partidul Civic Maghiar are 7 mandate. Niciunul dintre partidele romanesti nu a reusit sa întruneasca suficiente voturi pentru a avea un reprezentant în Consiliul Local Miercurea Ciuc.

De asemenea, aceleasi surse indica, în premiera, castigarea primariei din Odorheiu Secuiesc de catre candidatul UDMR, Bunta Levente. Este pentru prima data cand fotoliul de primar din Odorheiu Secuiesc este castigat de UDMR, în ultimii 12 ani acest oras fiind condus de Szazs Jeno, adversarul declarat al Uniunii. În ceea ce priveste componenta Consiliului Local Odorheiu Secuiesc, UDMR a reusit sa obtina 9 mandate, PCM are 8, în vreme ce Partidul Verde are 2 reprezentanti.

Un alt oras harghitean unde nu se va organiza turul doi este Balanul, candidatul independent Mihai Meres reusind sa castige detasat un nou mandat.

La Cristuru Secuiesc, fotoliul de primar a fost castigat din primul tur de candidatul UDMR, Rafai Emil.

La Toplita, Mircea Dusa nu a reusit sa castige primaria din primul tur si se va întrece în turul doi cu liberalul Stelu Platon.

Biroul Electoral Judetean Harghita nu a putut sa precizeze cand vor fi facute publice primele rezultate oficiale. Centralizarea voturilor s-a realizat doar in 28 de circumscriptii si se face cu dificultate din cauza numeroaselor greseli înregistrate pe procesele verbale.

Sursa: Rompres


Taguri: , , , , , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariuEntries RSS Comments RSS Log in