Rezultate Alegeri Locale 2008 in Covasna

Rezultate Alegeri Locale 2008 in Covasna

Add comments


In trei localităţi urbane din judeţul Covasna – Sfântu Gheorghe, Baraolt şi Întorsura Buzăului, se va organiza un nou tur de scrutin pentru desemnarea viitorilor primari, transmite corespondentul ROMPRES.

Pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe confruntarea va avea loc între candidatul UDMR, Antal Arpad, şi cel al Partidului Civic Maghiar (PCM), Csinta Samu.

Antal Arpad a obţinut aproximativ 41% din voturile valabil exprimate, iar principalul său contracandidat, Csinta Samu, de profesie jurnalist, cu aproape 5 procente mai puţin.

La Întorsura Buzăului, primarul PD-L Gheorghe Baciu, care ocupă de 25 de ani această funcţie, va intra în turul al doilea al alegerilor locale cu candidatul PSD, Leca Băncilă, diferenţa dintre cei doi fiind de mai puţin de 300 de voturi.

La Baraolt, 40 de voturi l-au despărţit pe actualul primar Nagy Istvan de victorie. Nagy Istvan, care a candidat din partea Partidului Civic Maghiar (PCM) pentru un nou mandat a obţinut 49,41% din opţiunile electoratului, în timp ce principalul său contracandidat, Nagy Jozsef, susţinut de UDMR, a avut 37,80%.

Noul primar al staţiunii Covasna este omul de afaceri Lorincz Zsigmond, patronul unei fabrici de îngheţată, care a candidat din partea UDMR şi a obţinut 53% din voturile valabil exprimate. Actualul primar, Zsuffa Levente susţinut de PCM, s-a clasat pe locul al treilea, după candidatul Alianţei româneşti, medicul Nicolae Enea.

UDMR a pierdut, însă, Primăria Târgu Secuiesc, în faţa PCM. Potrivit datelor preliminare, omul de afaceri Racz Karoly a obţinut 52,8% din sufragiile electoratului, în timp ce actualul primar, Torok Sandor, aflat în fruntea localităţii de opt ani, a obţinut cu aproape 1000 de voturi mai puţin.

ROMPRES


Taguri: , , , , , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariu



Entries RSS Comments RSS Log in