Marko Bela: UDMR rămâne o forţă politică în România

Marko Bela: UDMR rămâne o forţă politică în România

Add comments


Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Marko Bela, s-a declarat mulţumit, duminică seara, de rezultatul la alegerile parlamentare, imediat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, care indică 6,7% pentru UDMR, arătând că formaţiunea sa rămâne o forţă politică în România.

‘În primul rând, aş vrea să vă mulţumesc dumneavoastră reprezentanţilor presei pentru că aţi informat în mod obiectiv electoratul în legătură cu dezideratele UDMR şi cu mesajul candidaţilor UDMR. La fel aş vrea să mulţumesc, în primul rând, alegătorilor, membrilor comunităţii maghiare, care ne-au votat şi de data aceasta şi ne-au susţinut în mod clar având aceeaşi susţinere ca şi până acum şi că din cifrele exit poll-urilor reiese că UDMR a reuşit şi va reuşi să aibă un grup parlamentar cu aceeaşi forţă sau eventual – cifrele ne promit acest lucru – un grup parlamentar şi mai puternic atât în Senat, cât şi în Camera Deputaţilor’, a spus Marko Bela, la Târgu Mureş.

El a afirmat că nu au avut dreptate cei care au fost sceptici, ci acei care au avut încredere în solidaritatea electoratului UDMR, în solidaritatea comunităţii maghiare.

‘Dar, bineînţeles, mulţumesc tuturor indiferent de naţionalitate celor care ne-au votat fiindcă UDMR are o ofertă pentru toată societatea din România privind o reformă generală în toate domeniile majore ale vieţii noastre. UDMR a rămas în continuare o forţă politică importantă în Parlamentul României şi vom încerca să contribuim în continuare la o reformă profundă în toate domeniile vieţii, vom încerca să impunem o altfel de reformă atât în domeniul învăţământului, cât şi cel al sănătăţii, vom opta pentru o descentralizare puternică, vom opta pentru continuarea dezvoltării infrastructurale în toată ţara şi mai ales aici în Ardeal unde trăim cu toţii şi vom opta în acelaşi timp pentru lărgirea drepturilor minorităţilor. Şi astfel de fapt am şi subliniat priorităţile noastre pentru perioada următoare’, a spus Marko Bela.

El a susţinut că este prematur să se facă speculaţii sau să se încerce desenarea unor formule de guvernare.

‘Dar un lucru este cert: România are nevoie pentru următorii patru ani de un guvern puternic, stabil, cu o majoritate convingătoare prin care să reuşim într-adevăr să impunem o reformă în toate domeniile importante ale vieţii noastre. Deci un guvern majoritar, un guvern stabil şi un guvern care are o ofertă clară de reformă europeană’, a accentuat Marko Bela.

Liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Marton Arpad, a declarat, la Sfântu Gheorghe, că Uniunea îşi menţine dorinţa de a face parte din viitorul guvern.

Întrebat dacă ar prefera să guverneze alături de PSD sau de PD-L, Marton Arpad a refuzat să se pronunţe tranşant, menţionând doar că ‘UDMR s-a calificat’ şi că este ‘disponibilă să intre în negocieri’.

În legătură cu prezenţa scăzută la vot a covăsnenilor, liderul UDMR a declarat că de vină au fost ‘unii politicieni şi o anumită parte a presei care au îndemnat electoratul să sancţioneze politicienii prin neprezentare la vot, prin buletine albe sau invalide’.

Deputatul UDMR pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal Sfântu Gheorghe, Edler Andras, a pus acest lucru pe seama ‘problemelor de zi cu zi’ ale oamenilor, dar şi pe o oarecare dezamăgire generată de clasa politică.

Judeţul Covasna s-a numărat printre ultimele din ţară în ceea ce priveşte prezenţa la vot, spre deosebire de alţi ani în care conduceau detaşat.

Potrivit exit-poll-urilor, alegerile parlamentare au fost câştigate de Alianţa PSD+PC, urmată de PD-L, PNL şi UDMR.

Agerpres


Taguri: , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariuEntries RSS Comments RSS Log in