Năstase: PSD a desemnat în mod statutar cine va fi premier

Năstase: PSD a desemnat în mod statutar cine va fi premier

Add comments


Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Năstase, a declarat luni, la sediul central al partidului, că decizia privind candidatul partidului la funcţia de premier din partea social-democraţilor nu aparţine unei singure persoane, pentru că acesta a fost desemnat în cadrul forurilor statutare al acestei formaţiuni.

‘Pâna la urmă, nu eu sau altcineva, nici măcar domnul Iliescu, nu putem să răspundem individual la o astfel de întrebare. Chestiunile de acest gen, dacă se vor pune, se vor pune în cadrul conducerii partidului. Deocamdată, există o decizie la nivelul conducerii partidului şi schimbarea din acest punct de vedere nu ar putea sa fie examinată doar în termeni teoretici, ci în termeni practici, în anumite condiţii, şi, în orice caz, aprobată din nou de către forurile de conducere’, a spus Adrian Năstase.

Potrivit acestuia, problema nu este ‘dacă se face sau nu un import de lideri politici care să conducă viitorul guvern’, ci al responsabilităţii partidelor care vor constitui cabinetul. El a pledat, în context, pentru un ministru de finanţe competent, pentru un ministru al economiei profesionist şi, în general, pentru o echipă guvernamentală solidă care să aibă un program adecvat la valul crizei economice şi financiare globale.

Fostul premier a acceptat ideea că va exista un compromis din partea PSD la negocierile cu celelalte formaţiuni care au trecut pragul electoral, dar a subliniat că acesta va trebui evaluat în zona a ceea ce ‘e foarte mult şi a ceea ce este în zona de acceptabil politic’ din punctul de vedere al programului social-democrat.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat duminică seară, la sediul central al partidului, că nu crede că şeful statului, Traian Băsescu, va numi vreodată un premier de la PSD.

El a precizat ulterior că nu face decât să citeze ceea ce a spus public şeful statului.

Agerpres


Taguri: , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariuEntries RSS Comments RSS Log in