Rezultate alegeri: Geoană, convins că PSD este va forma viitorul guvern

Rezultate alegeri: Geoană, convins că PSD este va forma viitorul guvern

Add comments


Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, s-a declarat convins, luni, că formaţiunea pe care o conduce va fi cea care va forma viitorul guvern şi, dacă va avea majoritate, cea care va propune candidatul de prim-ministru.

‘Aceasta este regula într-o democraţie – câştigi şi majoritatea generează guvernul. (…) Cine are majoritatea dă prim-ministrul. Au început să vină şi mesaje din străinătate în acest sens. Duminică, premierul spaniol, un număr de lideri importanţi din Marea Britanie, Germania au spus că şi în România trebuie respectată voinţa suverană a electoratului şi ne vom conforma acesteia’, a spus Mircea Geoană, la finalul unei şedinţe informale a conducerii PSD.

El a anunţat începerea negocierilor cu celelalte partide politice pentru constituirea unei majorităţi guvernamentale, echipa de negociere, care va fi desemnată în zilele următoare, urmând să fie condusă de preşedintele PSD. Geoană a adăugat că va începe o negociere cu celelalte partide, precum şi cu preşedintele Traian Băsescu, aşa cum este prevăzut în Constituţie.

‘Aşteptăm finalul numărătorii oficiale pentru a putea să vedem, fiecare din partide, pe ce picior stăm. Sunt convins că în următoarele zile vor începe, în mod asiduu, poate cu presa la uşă, poate fără presă la uşă, discuţiile cu celelalte partide. Va fi un guvern în care PSD va conduce şi va da premierul. Mandatul este clar: preşedintele partidului va antama aceste discuţii, pe măsură ce avansăm vom avea şi echipa de negociatori’, a afirmat liderul social-democraţilor.

Întrebat dacă va condiţiona participarea PSD la guvernare de candidatul pentru funcţia de prim-ministru, Geoană a reafirmat că, în democraţie, cine câştigă alegerile şi are o majoritate dă premierul.

Mircea Geoană a menţionat că a fost sunat duminică seara de primul-ministru israelian, Ehud Olmert, care l-a felicitat şi l-a încurajat ‘să constituie cât mai repede un guvern competent pentru a evita criza politică din România’.

Agerpres


Taguri: , ,


Topicuri Asemanatoare

Lasa si tu un comentariu



Entries RSS Comments RSS Log in